Семейството и приятелите на убития с нож 21-годишен Ангел Здравков от Пазарджик излизат на съвместен протест "Справедливост за Ангел и Митко" на кръговото на Орта хан на пътя Пазарджик-Пловдив. Протестът ще се състои в неделя от 16 ч. и в продължение на 2 часа ще е спряно движението в двете посоки. 

„Изминаха повече от 40 дни от убийството на нашия Ангел. Убиецът му, Никола Райчев, е с постоянна мярка „Задържане под стража", и се надяваме, че докато прокуратурата не внесе обвинителния акт в съда, тя да не бъде променяна и той да остане в ареста. Очакваме обективно и бързо разследване на случая. Продължаваме да настояваме и за законови промени. Искаме справедливост за Ангел Здравков и най-тежкото наказание за Никола Райчев", пишат организаторите във фейсбук групата „Справедливост за Ангел".

Справедливост търсят и близките на убития 24-годишен Димитър Малинов от Цалапица, пребит жестоко до смърт на 20 юли, от Рангел Бизюрев, който успява да избяга в чужбина и да се укрие, и все още не е заловен.

Близнаците Валентин и Борислав Динкови са обвинени в това, че са помагали при убийството в Цалапица и лично са подпомогнали сочения за негов убиец Рангел Бизюрев да се укрие. Двамата близнаци остават в ареста, а досъдебното производство беше върнато от съда на прокуратурата.

Близки на убития Митко от Цалапица искат отвод на районния прокурор„Няма да спрем!", заканиха се роднини на убитото момче по време на поредния протест

Близките на Митко продължават да са недоволни от разследването. Те настояват за незабавното откриване и връщане в страната на Рангел Бизюрев.

„Подкрепяме исканията на протестиращите в Цалапица, които отново ще излязат на протест на 12 ноември/неделя/. Два часа ще продължи блокадата на пътя Пловдив – Пазарджик, където ще се проведе поредният протест. Кръговото кръстовище при Орта хан (между с. Цалапица и гр.Стамболийски) ще бъде блокирано от протестиращите от 16 до 18 ч.", коментират приятелите на 21-годишния Ангел Здравков, загинал след намушкване с нож от 18-годишния Никола Райчев.

Близките, роднините и приятелите на убития Митко също протестират повече от 3 месеца и настояват за справедливост и прозрачно разследване на убийството.

Жителите на Цалапица търсят истината и не искат това, което се случи с Митко, да се повтаря.

Семейството на Ангел Здравков и приятелите му ще се включат в протеста на пътя Пазарджик-Пловдив

Родителите на убития Ангел от Пазарджик: Престъплението е планувано, бил е следенТе не искат да се срещат с момичето, заради което се твърди, че е извършено убийството