Бизнесменът, който помля 6 паркирани автомобила, след запой в Тракия днес се изправи на разпоредително заседание пред Районен съд-Пловдив.  

Иван Иванов се яви с адвоката си Кирил Николов, като двамата заявиха, че имат желанието да възстановят щетите на абсолютно всички пострадали. В залата присъстваше и адвокат Атанасов – представляващ фирма Арт-Груп ЕООД, чийто автомобил е един от пострадалите. Пред магистратите той получи сумата от 1100 лева, която да покрие щетите възлизащи на 1061,58 лева.

Иванов и Николов помолиха да не се приема граждански иска в настоящия процес и че щетите на всички ще бъдат изцяло възстановени. Дори в настоящия момент те имат готовност за това. Все още има двама пострадали, които не са получили сумите, но те не присъстваха в залата и ще бъдат обезщетени възможно най-скоро.

Във връзка с това, бизнесменът и адвокатът му, поискаха по служебен път да се изиска информация от застрахователите - има ли други лица, на които са изплатени обезщетения, за да не се изчислява допълнително, на кой колко трябва да се плати и да не става объркване за в бъдеще.

Иван Иванов сподели, че признава напълно вината си и иска да възстанови абсолютно всички щети, които е причинил.

Страните по делото заявиха, че имат желание то да приключи със споразумение.

Следващото заседание е насрочено за средата на месец февруари, когато се очаква да е направена справката със застрахователите и всички потърпевши да са изцяло компенсирани, а Иван Иванов да разбере своята присъда.

Припомняме, че инцидентът се случи през месец октомври 2019 година пред търговски център „Аримаг” в ЖР „Тракия”. Около 4:00 часа сутринта Иван Иванов шофирайки BMW X5 помита 6 паркирани автомобила. След катастрофата са извършени процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели. Изготвена е и експертиза за размера на нанесени щети по паркирани автомобили, както и химическа експертиза за установяване на концентрацията на алкохол в кръвта на Иванов, а именно 2,12 промила.

Иван Иванов е родом от Сливен, но живее в Пловдив, висшист и управител на 5 фирми. Към момента няма наложена мярка за неотклонение.

Бизнесменът, причинил мелето с 6 коли в „Тракия”, излиза от ареста срещу гаранцияТова не е първа катастрофа на шофьора