Служителите на реда не допуснаха сериозни хулигански прояви по време на вчерашното дерби в Пловдив, съобщиха от пловдивската полиция.

Множество пиротехнически изделия са открити в южния сектор на трибуните преди началото на футболната среща. Преди началото му полицейските служители са предприели щателна проверка в зоната на спортното съоръжение в квартал Коматево. На южната трибуна, отредена за феновете на домакините, са открити и иззети около 200 пиротехнически изделия. В резултат на своевременната реакция на ангажираните с охраната на самото дерби полицаи, е овладяно напрежението сред привържениците на гостуващия отбор.

Афектирани от изстреляни към сектора им ракети, те започнали да блъскат предпазните метални съоръжения, като е увредено едно от паната. За минути ситуацията е овладяна, а по време на случилото се няма пострадали.

До приключване на спортната среща униформените са останали на стадиона, осигурявайки и безпроблемното напускане на всички зрители. Противообществени прояви не са допуснати и след това на територията на град Пловдив.