Жената, която твърди, че е била нападната от 5 белгийски овчарки на пътя за село Косово, по никакъв начин не е пострадала от кучетата. Стопаните се свързаха с TrafficNews, за да разкажат какво се е случило вчера.

По думите им животните не са били 5, а три – две  белгийски овчарки и едно малко куче без порода.

„Жената, която твърди, че е била на пътя за селото, въобще не е така. Тя е влязла в частен имот, който има обозначителни табели и бариери. Видяхме видеозаписите – на тях се вижда, как тя минава покрай бариерата и добре вижда къде отива. Кучетата пазят периметъра – те единствено са лаели по нея, защото това им е работата. Нито за миг не са се спуснали към нея, за да я нападат. Тя обаче се вижда как хвърля камъни по тях”, обясни един от собствениците на имота.

Всички записи от камерите са предадени на полицията. Оттам съобщиха, че е направена проверка и са установили трите кучета, които са с паспорти и регистрирани. На мъжа е съставен протокол по чл. 64 от Закона за МВР.

Пет овчарки нападнаха жена край АсеновградСпаси ме само това, че не се уплаших и ги замервах с камъни, обясни пострадалата