БЧК – Пловдив официално ще отбележи  Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец за 2022 година. Това ще се случи на 12 май от 13 часа пред сградата на Многофункционален социален център. Тържеството ще започне с приветствие на Председателя на Областната организация на БЧК-Пловдив и Директора на Областния съвет на БЧК – Пловдив, и връчване на червенокръстки отличия за отдаденост и заслуги към каузата на Червения кръст. Ще бъдат представени различните дейности, както и фокусът в утвърждаването на добрия пример за достигане до максимално голям брой хора, включени в каузата.  

Тържеството ще бъде под музиката на „Биг Бенд Пловдив“. Ще има и още приятни музикални и танцувални изненади за всички присъстващи – наградени, дарители, официални гости.   

Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец  е основано преди повече от 150 години. Има над 14 милиона доброволци. Днес те продължават да се борят с продължаващата пандемия COVID-19 и последиците от нея. Застават зад всички пострадали от военния конфликт в Украйна. Всички те са на предната линия на хуманитарната дейност: предоставят социална помощ и услуги;  психологическа и психосоциална подкрепа; работят в извънредни ситуации; помагат на най-уязвимите групи на обществото. Това са хората, които носят примера на грижа и отговорност към другите хора.