Български Червен кръст - Пловдив набира доброволци, които да сформират транспортни екипи и да доставят хранителни пакети до домовете на много възрастни, самотно живеещи и трудноподвижни хора.

Хранителните продукти, от които са съставени пакетите, са по Оперативна програма за храни и основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица на територията на Пловдив.

Програмата е в своя ход, а сред хората, включени с списъците за подпомагане, има такива, които са много възрастни или са почти обездвижени и не могат сами да дойдат до пунктовете, за да си вземат продуктите. Общото тегло на един пакет е около 17 кг.

Ето защо от БЧК отправят апел към всеки, който би искал да помогне, който е със собствена кола или без, за да може тези хора да имат шанс да получат отпуснатата хранителна помощ.

За да стане възможно това, има нужда от още доброволци за:

- Транспорт до домовете на хората в нужда – шофьори с лични коли;

- Втори човек в колата - за да сформираме транспортен екип.

Предвиждаме да разнасяме пакетите през седмицата – в светлата част на деня. Събота и неделя също са вариант (за хората, които искат да се включат, но са на работа през седмицата).

Всеки, който е на възраст над 18 години и желае да бъде доброволец в доставянето на хранителните пакети, може да се свърже с нас на телефон: 0877585254, казват от БЧК.

Подробности относно организацията, включително инструктаж, ще има за всеки, заявил желанието си да стане част от доброволческия екип.