Къщите, които бяха изпепелени на Бъдни вечер, отново са като чисто нови, видя репортер на TrafficNews.bg. Припомняме, че 4 пожарни се бореха със стихията близо два часа. Заради силния вятър пламъците стигнаха до сърцето на махалата. За щастие, пострадали нямаше.

Седмица след инцидента стопаните на изгорелите постройки запретнаха ръкави и започнаха да изграждат наново сгради, които обаче бяха бутнати от багери. 

Два месеца по-късно къщите отново са вдигнати и то още по-големи.  Упоритите роми отново са събрали средства от близки и роднини и са закупили строителни материали-тухли, греди и ламарина. Изградена е дори голяма порта от ковано желязо.

Всичко, разбира се, от гореизброеното е незаконно. Въпрос на време е отново багерите да нахлуят в ромското гето и да сринат всички със земята. Оказва се, че част от постройките се наират на терен, които е пригоден за изграждане на път. Трасето ще свързва Голямоконарско шосе и новия мост над река Марица.

Както TrafficNews.bg съобщи, една от къщите буквално се взривила от фойерверки в ноща на инцидента. Семейството е купило пиратки, бенгалски огън и ракети за Новогодишната нощ. Те били под леглото, когато огънят застигнал и тяхната къща. „Къщата се взриви. Чу се много силен гръм и още повече започна да гори”, разказаха жителите на махалата.