Млад българин е арестуван по обвинение, че е убил собствения си баща и по-малката си сестра в дома им в Джорданвил, съобщиха от полицията в Ню Йорк, цитирана от BG-voice.com.

22-годишният българин с американски паспорт Майкъл Андреев-младши е задържан за предполагаемо убийство на своя съименник и баща Майкъл Дж. Андреев–старши на 67 години и 12-годишната София Трусова, която е сестра на Майкъл, пише Law&Crime.

Властите заявиха, че са задържали заподозрения, след като той е бил изписан от Университетската болница в Сиракуза, където по-рано е бил откаран с хеликоптер.

Шерифите съобщиха, че са се отзовали на сигнал от 1402 State Route 167 в неделя в град Уорън за нападение с нож.

Свидетел на клането станал по малкия брат. Той чул, че има борба, видял и клането. Избягал от жилището, за да потърси помощ. Върнал се обаче, тъй като 12-годишната му сестра била все още в къщата. Той я заварил вече наръгана. Тогава момчето отново избягало от дома си и потърсило помощ при съсед, който се обадил на 911.

На мястото полицаите открили Андреев – старши и Трусова мъртви.

Андреев – младши бил в предния двор с рана на врата. Той бил транспортиран с хеликоптер в болницата, където е опериран и е в стабилно състояние. И тримата са живели в дома, казаха от полицията.

Майкъл Дж. Андреев – младши е бил арестуван, след като е изписан от университетската болница Upstate. Впоследствие той е изправен пред съда на град Хъркимър и е върнат в затвора на окръг Хъркимър без гаранция.

Андреев – младши е арестуван по две обвинения за убийство от втора степен и по едно обвинение за престъпно притежание на оръжие от четвърта степен. Разследващите не разкриха информация за предполагаемия мотив или събития, довели до клането. Говорителят на полицията в щата Ню Йорк, полицай Джак Л. Келър, заяви пред Law & Crime, че няма повече налична информация.

Не е ясно дали Андреев има адвокат.

Другите двама братя Андрееви са взели спешен отпуск, за да се върнат у дома и да се погрижат за оцелелия си 9-годишен брат, съобщиха от кампания на GoFundMe, набираща средства за семейството.

Докато единият от братята следвал в Американския университет в България, другият се обучавал в Американските военовъздушни сили в Щатите. Кампанията GoFundMe е събрала $ 5,500 от необходимите $ 75,000 към сряда. Тя е предназначена за покриване на разходите за погребение, пътуване и за подпомагане на грижите за по-малкото дете.