73-годишна жена дари 500 лева на общинската администрация в Стамболийски, за да бъдат използвани за изграждането на нова придобивка в града. Необичайната си молба Мария Дочева сподели лично с кмета Георги Мараджиев, който от своя страна събра служителите от администрацията, за да чуят желанието на възрастната жена.

„Срещи като днешната ме карат да се чувствам изключително горд със съгражданите си“, коментира градоначалникът.

Пред него баба Мария не изрази конкретно желание за какво да послужат парите й, но каза, че от 1961 година не е виждала Стамболийски по-красив и привлекателен и причината за дарението й е, че се радва на всичко, което е изградено от екипа на кмета Мараджиев. Искала работата да продължи по същия начин. Баба Мария е с 40 години трудов стаж и взема 480 лева пенсия. Събирала парите, които дари, откакто има сергия на пазарчето пред гарата - може би над 10 години! 

„Няма какво да кажа повече, освен че тази жена заслужава дълбок поклон. Спомняте ли си дядо Добри, Светецът от Байлово! Днес аз видях него в баба Мария, която може да бъде спокойна, че ще изпълним желанието й! Убеден съм, че с придобивката, която изградим с нейните пари, ще я направим щастлива!“, каза кметът на Стамболийски.