Бившият зам.-кмет на Пловдив в мандата на Славчо Атанасов – Александър Долев подписа декларация, с която отказва да бъде хоспитализиран в случай, че се разболее от коронавирус. Политикът направи това в ефира на Нова телевизия, като заяви, че ако се разболее ще се лекува с джинджифил и други народни лекове.

„Не съм бил на лекар от 2007 година и не пия никакви лекарства, нито ходя на лекар”,заяви категорично той.

Долев бе арестуван, след като демонстративно се разходи из софийското метро без маска. Той се забърка в няколко големи скандал, докато бе в Община Пловдив. Единият от тях бе, когато уволни зам.-кмета Георги Титюков и изхвърли снимката му в тоалетната. След края на мандата имаше закани и към шефа на Човешки ресурси в Община Пловдив – Ванко Иванов.

Тогава прокуратурата започна проверка за закани за убийство. Срещу него има общо 15 преписки в прокуратурата.

 „Няма такова нещо като коронавирус. Това е една абсолютна измислица, така наречената „пландемия”. Коронавирус няма. Хората си умират от старите заболявания – диабет, инфаркт, високо кръвно,  но не и от коронавирус”, категоричен е г-н Долев.

След инцидента, при който беше задържан заради неносене на маска, той, заедно с адвокат и още двама свидетели, той направил демонстративна обиколка на няколко метро станции – отново, без да покрива лицето си.

 „Маската не предпазва от никакви вируси”, категоричен е той.

По думите му заповедта на здравния министър, с която носенето на маска е задължително, е нищожна, защото не е публикувана в Държавен вестник. „Тя е нормативен документ, а не е публикувана там, което е нарушение на Административно-процесуалния кодекс”, посочва Долев.

Той заяви, че хората се удивляват на смелостта му да не носи маски и да не се страхува от маските.