Двата апартамента на ул. „Граф Игнатиев“ 22, които бяха спрягани с шефа на Старинен Пловдив са били ремонтирани за над 23 хил. от ОП „Жилфонд”, като те вече са готови за обитаване. От Община Пловдив пуснаха информация за жилищата – какво се е направило по тях и за какво ще бъдат използвани.

Луксозен „ничий апартамент” на Община Пловдив от 99 кв.м се готви за Богомил ГрозевБившият журналист се готви да използва „Старинен Пловдив” като трамплин към голямата политика

Ето и цялото съобщение:

Двата апартаментите на ул. „Граф Игнатиев“ 22 са общинска собственост и са приети от общината в изпълнение на Договор за отстъпване на право на строеж върху имот – частна общинска собственост от 18.07.2007 г. Към договора има подписано допълнително споразумение от 22.12.2011 г. Сградата е въведена в експлоатация през август 2018 г. и през януари 2020 г. апартаментите са приети с протокол от комисия с представители на общината.

Във връзка с необходимостта от обезпечаване дейността на Община Пловдив като организатор на редица местни, национални и международни събития – фестивали, конференции, срещи двата апартамента са определени за краткосрочно настаняване на гости, участници и експерти в съответните събития.

Описание на двата апартамента:

Апартамент № 2, находящ се на втори етаж, със застроена площ от 99,00 кв.м., състоящ се от две стаи (спални), дневна-готварна, килер, баня с тоалетна, тоалетна и две тераси, ведно с 7,382 % ид. части от общите части на сградата.

Апартамент № 4, находящ се на трети етаж, със същите параметри като апартамент № 2. 

Към всеки от тях има гараж със застроена площ от 17,75 кв. м.

Съгласно предоставена информация от ОП „Жилфонд“ в имотите са извършени  довършителни строително-монтажни работи както следва:

- доставка и монтаж на врати;

- шпакловка и боядисване с латекс;

- облицовка с фаянс в бани и тоалетни;

- полагане на настилка от теракот  в бани, тоалетни и боксове;

- полагане на настилка от гранитогрес в дрешници и антрета;

- полагане на настилка от ламинат в спални и холове;

- монтаж на кухненско обзавеждане (СКШ горно СКШ долно и мивки);

- зареждане ВиК (моноблок, мивки, батерии и др.);

- зареждане електро (ключове и контакти).

За осъществяване на довършителните СМР са вложени строителни материали на стойност 23 230,23 лв. с ДДС, както следва:

- общински апартамент № 2 – 11 248,20 лв. с ДДС;

- общински апартамент № 4 – 11 982,03 лв. с ДДС.

Апартаментите са напълно обзаведени и готови за обитаване.

 

Община Пловдив: Не сме плащали хотела на Богомил Грозев, кандидатствал е за жилищеПроцедурата още не е завършена за отдаване на апартамент от фонд „Ведомствен”