Аграрният университет – Пловдив изпълни държавния прием на студенти в бакалавърските специалности за учебната 2021-2022 година на 94% към момента.

Приемът ще продължи от 23 август до заемане на останалите единични свободни места. Такива има в професионално направление „Растениевъдство“, 4 са незаетите места в специалност „Екология и опазване на околната среда“, остават само по 2 места в специалностите „Растителна защита“ и „Зооинженерство“. Очакванията са те да бъдат запълнени в първите дни на месец септември.

През втората половина на месец септември в университета ще стартира приемът на документи на кандидати, желаещи да се обучават в някоя от 37-те магистърски програми на АУ. Очаква се засилен интерес към новите магистърски курсове „Иновативни технологии в прецизното земеделие“, „Дигитализация и управление на растениевъдството“, „Електронна търговия“, но също и активно кандидатстване в традиционните магистърски курсове, предлагани от университета. Най-нетърпеливите кандидати вече звънят активно в Учебно-информационния център, за да получат предвалителна информация за естеството на учебните планове и програми и процедурата за кандидатстване.

Модерните образователни технологии, широките възможности за практика в реална работна среда и международната мобилност допринасят за успешната професионална реализация в условията на глобализация. Доказателство за високото качество на образование са дипломираните аграрни специалисти, които компетентно създават секторни политики, творят научни постижения и управляват водещи компании в аграрния бизнес не само в България, но и в целия свят.

Информация на сайта на университета www.au-plovdiv.bg

Тел.: 032-654-250, 032-654-310
Eлектронна поща: apply@au-plovdiv.bg