Пазарната оценка, изготвена от община Пловдив за парцела от 81 декара край Гребната база, е в размер на 35 милиона лева.  След излизането й престои да се направи среща със собствениците на парцела „Теа Инвест”, като ще започнат и директни преговори за придобиването на имота.

Кметът Здравко Димитров заяви, че администрацията през последните месеци не е спирала да работи по казуса, като са изчаквали излизането на правния анализ, както и пазарната оценка. Изказването бе провокирано от въпрос на Константин Бобоцов, който е член на инициативния комитет за придобиването на имота от страна на община Пловдив. В годишната програма за разпореждане на общинско имущество е заложена сумата от 500 000 лева за връщането на имота край Гребната база. Самата програмата е правена, обаче преди да излезе пазарната оценка.

Кметът каза още, че на разговорите с фирмата ще участват общински съветници, както и представители на две граждански сдружения - инициативният комитет за парка и „Спаси Пловдив”.

Зам.-кметът Величко Родопски коментира, че е въпрос на преговори със собствениците да се определи сумата, както и начините за разплащане, ако се стигне до договорка. От община Пловдив още не знаят каква е сумата,която ще искат от фирмата, както и какъв е размерът на тяхната пазарна оценка. Възможно е евентуалната сума за разплащане да бъде разпределена в по-дълъг период от време – 5 или повече години.

Какво може да се строи на 81-те дка край Гребната база, ако Община Пловдив не го придобие?Общинският съвет взе решение за преговори със собственика на имота, засега няма да променят ОУП

Общинският съвет умува за парка от 81 дка край Гребната база – вариантите са няколкоГледат подписката на инициативния комитет „ЗА парка”, която бе внесена в местния парламент