Тежка катастрофа беляза откриването на мотосезона в Пловдив. Инцидентът е станал в района на Бачковския манастир. Мотор е самокатастрофирал на един от завоите. Машината на две гуми е била управлявана от младо момче, а с него е имало и момиче, научи TrafficNews.bg. Ямахата на 21-годишния водач се е забила в скала.

Линейка веднага е пристигнала на мястото на произшествието и е откарало пострадалите. По информация от наш източник, водачът е в тежко състояние.

Заради инцидента движението в посока Асеновград е блокирано. Автомобилите се пропускат само в едната лента.

Припомняме, че хиляди рокери от Пловдив и цялата страна откриха мотосезона с много музика, рев на мотори и атрактивно шествие. Любителите на машините две гуми от сутринта бяха извадили мощните си возила и потеглиха към булевард „България”. Там с музика и скара бяха посрещнати от домакините от мото братството "Вагабонтс".  В срещата се включиха клубове от Пловдив, София, Асеновград, както и две братства от Северна България.

Дългата почти километър колона от мотори се отправи към Бачковския манастир, като премина през централните улици на Пловдив.