До 17 юни ще важи обявеното бедствено положение за град Стрелча. Обилните дъждове са нанесли сериозни поражения върху ВиК съоръженията в общината. Огромното количество вода е разрушило част от подпорните стени на единствения водопровод, който захранва града. Вече са изчерпани и запасите в резервоарите в града. На някои места те са замърсени с тиня  и отпадъци. Паднали са  подпорни стени ,има и  оголени тръби. Местната управа алармира, че са необходими спешни аварийно-възстановителни дейности. От общината признават, че могат да се справят с проблема само с помощ от държавата.

Една тръба ФИ 200 като размер, етернитова, канцерогенна и опасна за здравето на хората. Не е подменяна дори и метър от нея в рамките на 72 години, заяви кметът на Стрелча Стойно Чачов. Към този момент общината няма друга алтернатива за снабдяване с вода. Затова сутринта с обявяването на бедствено положение е пуснато писмо до всички отговорни институции за незабавно финансиране, за да може да се реагира по възможно най-бързия начин. В противен случай има опасност в града да пламне епидемия и изцяло да бъде спряно водоподаването, кометира още градоначалникът.

Водата в Стрелча ще бъде пусната най-рано до 2 - 3 дни, тя обаче няма да е годна за пиене, заявиха от местното ВиК-дружество