Седем са жалбите от страна на жителите на незаконните постройки в ромската махала на село Войводиново. Опълномощени от живущите в махалата адвокати са атакували констативните протоколи, но жалбите им не са били уважени, потвърди пред Trafficnews.bg кметът на община "Марица" Димитър Иванов.

Припомняме, че акцията стартира на 7 януари тази година с бутането на 8 опасни сгради, застрашени от срутване. Междувременно на вратите на останалите 16 постройки бяха закачени констативните протоколи. Към 16 януари са издадени и заповеди за събарянето им, сподели още Иванов. 

"Не можахме да открием собствениците на тези сгради, затова мои служители, съвместно с полицията, отново закачиха заповедите на вратите. Към настоящия момент те не са обжалвани. Срокът за подаване на жалба е 14-дневен. След като изтече този срок, ще продължим събарянето на постройките. 

Очаква се акцията да продължи на 31 януари. Както вече ви разказахме, тя бе предприета в резултат от хорското недоволство, след като двама роми пребиха зверски военнослужещ от селото навръх Богоявление. Местните жители се заканиха, че няма да спрат с протестите, докато цялата махала не бъде изравнена със земята. Междувременно ромите от селото почти веднага освободиха домовете си. Багерите и униформените, които влязоха в квартала още на следващия ден, завариха единствено изоставени къщи и домашни животни.

Вчера пострадалият ефрейтор Валентин Димов от 61-ва бригада "Специални сили" бе изписан от МБАЛ „Св. Пантелеймон” и се възстановява в домашни условия. Раните му вече са затворени, а лекарите смятат, че той ще се възстанови напълно.

Как бе посрещнат командосът и какво споделиха съседите му, вижте в прикачения линк:

С облекчение и радост комшии и кучето на ефрейтор Димов го посрещнаха у дома

Очаквайте подробности!