Подновяват издирването на тялото на 15-годишното момче, което потъна вчера в замръзнал водоем край пловдивското село Марково. Акцията ще започне към 8 часа тази сутрин.

Както TrafficNews.bg съобщи, детето и двама негови приятели отишли да се пързалят на образувалия се лед върху Малкия язовир - микроязовир между Марково и Първенец. Първо по леда поело 15-годишното момче, което стигнал средата и започнало да скача. Вследствие на упражнения натиск, ледът се пропукал, а детето пропаднало в него.

Трагедия: Замръзнал водоем се пропука и погълна 15-годишно момче край ПловдивЕкипи на полицията и пожарната издирват тялото на жертвата

Другите тийнейджъри се изплашили и започнали да звънят на свои роднини, без да знаят как да постъпят. През това време ледената вода е започнала да обгръща жертвата, докато пропадналото момче не е изпаднало в хипотермия. Обаждане към 112 е постъпило едва след около 15 минути или около 16:45 днес, когато 15-годишният е започнал да потъва и се е загубил под ледените късове.

На място първи се е отзовал кметът на Марково Пламен Кабаков, а след него са пристигнали екипи на полицията и СОД към Пожарна безопасност и защита на населението. За съжаление при пристигането им, момчето вече е било под вода.