Пребитият във Войводиново ефрейтор Валентин Димов е в добро състояние и вече си е вкъщи. Той е изписан от МБАЛ „Св. Пантелеймон“ в сряда сутринта, потвърди директорът на здравното заведение доц. д-р Петко Недев пред TrafficNews.bg.

„Той ще се възстановява в домашни условия. Раните са вече затворени и сме сигурни, че ще се възстанови напълно”, категоричен е д-р Недев.

Военният от Специалните части беше пребит на 6 януари – Богоявление, от двама млади роми заради забележка на улицата. Ромите, които го пребиха, остават в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“.

След инцидента последва вълна от протести в центъра на центъра на Войводиново. Реакцията не закъсня – три къщи в ромската махала бяха сринати, като предстои премахването на още 15.

Временно прекратяват протестите във ВойводиновоПротестиращите ще дадат срок на властите до 24 януари, за да премахнат незаконните къщи

Продължава бутането на незаконни къщи във ВойводиновоДнес трябва да бъдат съборени 8 постройки

Братята роми, пребили снайперист във Войводиново, остават 72 часа в арестаЖандармерия и спецполицаи пазят реда в селото по време на протеста