Двамата роми, пребили военослужещ на кръстовище в село Войводиново, са привлечени като обвиняеми за причиняване на телесна повреда, научи TrafficNews.bg. Атанас Пакетов /21/ и непълнолетният му брат бяха арестувани след жесток побой върху 33 -годишен мъж от селото, който е служител на Парашутната бригада. Той е в болница със счупени челюст и скула. Днес той ще бъде опериран. С постановление на Районна прокуратура двамата братя ще бъдат задържани за 72 часа в ареста.

Тази вечер жителите на село Войводиново ще излязат на протест. Протестът е насрочен за  18.00 часа пред църквата в селото.

Оперират по спешност пребития военен от роми в село ВойводиновоМъжът е със счупени скули и челюст след тежкия побой вчера

„Искаме ромите, които всички живеят в незаконни къщи да бъдат изселени оттук! През годините те станаха страшно много. Ако допреди 15 години бяха 10-20, в момента са стотици! Страх ни е за децата ни”, каза жена от селото пред наш репортер.

Причината за сблъсъка все още не са изяснени докрай.  По разказ на очевидец, мъжът направил забележка на двамата младежи, които стояли на пътя, а той не можел да мине с автомобила си.След нея ромите изкарват мъжа от колата и му нанасят серия от удари по главата и тялото. Хората наоколо се намесват и разтървават побойниците. За минути обаче от ромската махала идват над 20 души с брадви и колове. На място се е отзовала полиция и екипи на Специализираните полицейски сили, които предотвратяват по-тежки сблъсъци.

Другата версия е, че военният ги е обидил и се опитал да удари единия от братята. 

Военослужещият е снайперист от Парашутната бригада, научи TrafficNews.bg. В неделя по обед той се прибирал от Йордановден, като няколко часа по-рано е скачал в реката за Богоявленския кръст.Братята Пакетови са безработни, големият има жена и дете. И двамата нямат регистрирани криминални прояви. Назначени са съдебно- медицинска и психиатрична експертизи. 

Тази вечер във Войводиново се очаква засилено полицейско присъствие. В центъра и на входовете на селото ще бъдат разположени екипи на жандармерията и Специализираните полицейски сили, чиято задача е да пазят обществения ред. На място ще има и екипи Военна полиция. 

Репортаж от протеста очаквайте в TrafficNews.bg.