След кратко боледуване днес е починала 105-годишната баба Гена Сиркьова от Каравелово, съобщи ПБ Новинар по информация от кметицата на селото Славка Червенкова. Старицата беше най-възрастният жител на селото и на община Карлово.

Тя има две деца- син, който е починал, и дъщеря. За баба Гена се грижеше всеотдайно снаха й Пенка. Баба Гена се радваше на трима внуци, четири правнука и две пра-пра внучета.

„Много ще ни липсва, разбрах, че е получила инсулт и за седмица си е отишла. Цялото село ще я изпратим. Беше най-милият и любящ човек, когото познавам. Никога няма да я забравим! Беше винаги усмихната и не спираше да мисли за другите хора. Всеотдайна, такава ще я запомним“, каза Славка Червенкова.

През 2019 г. по инициатива на Славка Червенкова бе заснет филма „Каравеловската сватба – 100 години по-късно както преди век.“ В основата на филма е историята на баба Гена и нейната свабта. А за възстанвоката и снимките столетницата дари своята сватбена премяна. Самата тя също участва във филма с кратки спомени за своята младост.

Поклонението ще се състои на 21 ноември 2020 година от 13.00 часа в ритуалната зала на Гробищен парк в квартала.

Прилагаме линк към видеорепортаж от 103-я рожден ден на Баба Гена. Да си спомним с добро за нея!