Петър Низамов - Перата се изправя пред Асеновградския районен съд, след като бе обвинен в непристойно поведение и причиняване на лека телесна повреда. Делото е насрочено за разглеждане в разпоредително заседание днес. 

Първото заседание преди повече от месец бе насрочено за нова дата. Ход не бе даден, а причината - процесуална пречка. Още в началото на заседанието Перата изтъкна пред съда, че не  му е връчено копие от обвинителния акт. Той обясни също, че не е редовно призован.

В съдът не е постъпила обратна разписка за призовката му, затова и твърдението му не бе категорично потвърдени. Ако случаят е такъв обаче, това означава, че седемдневният срок, в който обвиняемият може да отправи искания, е нарушен. Липсваха и двамата адвокати на Перата – Стоянов и Данчев, както и потърпевшият Петър Дженаваров.

Процесуални пречки и липсващи адвокати спънаха делото срещу ПератаНе знам в какво съм обвинен, заяви Петър Низамов

Перата е обвинен в това, че на 02.07.2017 г. в Асеновград  е извършил непристойни действия – отправяне на обиди и псувни по адрес на П. Д., агресивно поведение и заплюване на П. Д., като деянието е извършено на обществено място и в присъствието на много хора, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Срещу него е повдигнато и обвинение за извършване за това, че е причинил и лека телесна повреда на потърпевшия, изразяваща се в разкъсно-контузна рана в дясната слепоочна област, близо до външния край на дясната вежда.  

Припомняме, че Петър Низамов се прочу покрай протестите в Асеновград от миналата година, при които влезе в конфликт с телевизионен оператор.