Върху служителите в община Стрелча не е упражняван натиск да подават молби за напускане. Това обяви днес кметът на града Стойно Чачов по повод спецакцията във вторник, при която полицията и прокуратурата влязоха в сградата на общината по сигнал за принуда и злоупотреба с власт отстрана на градоначалника. Според Чачов една от причините за тази проверка е да се опетни името му и да не му бъде гласувано доверие в случай, че се кандидатира за втори кметски мандат.  

Кметът на Стрелча коментира, че през 2016 година той е събрал служителите в общинската администрация и им е казал, че ако някой не желае да работи в новия екип или не може да се справи с работата, може да напише молбата си за напускане. Някои хора са подписали такива молби, но не са напуснали работните си места, не са уволнени и срещу тях не е упражняван натиск, коментира Стойно Чачов.

"Събрах ги, казах им да ги подпишат и им казах, тези от вас, които имат желание да подпишат тези молби и не искат да са част от този екип по една или друга причина - да ги подпишат тези молби и да ги предоставят на мен. Тези, които имат желание и не искат да работят вече в община Стрелча. Защото аз усетих неефективност в работата, имаше напрежение в града, хора идваха и ми споделяха някои неща", коментира градоначалникът. Той смята, че офанзивата срещу него е за да се опетни името му и това да повлияе върху представянето му на предстоящите местни избори.

Лидерът на ПП АБВ Румен Петков подкрепи своя съпартиец и заяви, че проведената във вторник спецакция на прокуратурата и икономическа полиция са били пълен фарс. "Да изпратиш 20 въоръжени служители да търсят 17 листа, да си тръгнат с 3 компютъра от общината, за да не са съвсем валат, това е цинизъм", изрази възмущението си Петков, по повод офанзивата срещу кмета на Стрелча. Лидерът на АБВ изтъкна добрата работа на кмета на Стойно Чачов и допълни, че той ще бъде предложен за втори мандат.

Още по темата, вижте във видеоматериала на ТРАФИК ТВ: