Хеликоптер от Авиобаза "Крумово" се включва в гасенето на локалните огнища в най-труднодостъпните места от пожара в землището между пазарджишките села Бошуля, Величково, Памидово и Карабунар. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

На място в момента има екипи от няколко районни служби в областта и доброволци от населените места, представители на доброволни формирования. Хеликоптерът ще се включи в гасенето, за да може пожарът да бъде потушен напълно в светлата част на денонощието, посочват от ОДМВР.

На място има тежка техника, която ограничава с просеки локални тлеещи огнища, които се намират на труднодостъпни места и не могат да бъдат гасени на ръка или с противопожарни автомобили. Това са така наречените лесонепригодни площи, до които не може да достигне техника. Пожарът избухна около 22:00 часа на 26 юли, след което беше локализиран, но вчера се разгоря отново и се наложи в гасенето да се включат десет противопожарни екипа. Действията бяха затруднени от поривистия вятър. Няма пострадали хора или имущество. Няма опасност и за близките населени места.

Обновена 21:50: Към момента пожарът е локализиран от всички страни