Най-възрастният жител на Община Марица Атанаса Оджакова навърши 102 години. Тя е родена в Труд, но от 19-годишна живее в Граф Игнатиево, където е срещнала любовта на живота си. За да я поздравят за рождения й ден, на гости й бяха заместник-кметовете на Марица Гергана Титюкова и Николай Стаматов, както и кметът на селото Нестор Чочев. Те й пожелаха да е все така жизнена и енергична и да продължава да се радва на внуци и правнуци.

Баба Атанаса посрещна с радост специалните гости. Тя ги попита за кмета Димитър Иванов, с когото заедно са отпразнували 100-я й рожден ден. 

„Знам, че има много работа, но му предайте, че ще го чакам да мине да ме види някой ден“, поръча столетницата. Гергана Титюкова и Николай Стаматов й връчиха поздравителен адрес от кмета на общината, подариха й кошница с плодове, лакомства и парична сума. Тя сподели, че цял живот е била ангажирана в селското стопанство. „Работихме много в ТКЗС-то. Надникът ни бе 20 стотинки на ден, но бяхме щастливи. Младите хора сега не познават труда, бързо се изморяват“, смее се баба Атанаса. Тя коментира, че обича България и е загрижена за бъдещето й. „Следя политиката, гледам телевизия и познавам политиците. Надявам се децата ни да имат по-добър живот от нас“, споделя тя. И посъветва младите хора да бъдат отговорни, да не бягат от страната и да обичат родината си.

„Още много щастливи дни и споделени празници с любимите хора“, пожелаха Гергана Титюкова и Николай Стаматов. А през уикенда баба Атанаса събра за рождения си ден двете си дъщери, внуците и правнуците.