„Изцяло съм зад вас! Кажете с какво мога да ви помогна“, с тези дими областният управител Здравко Димитров посрещна протестиращите пред сградата на Областна управа в Пловдив. Той пое ангажимент още в сряда лично да предаде исканията им в Министерски съвет и на премиера Бойко Борисов. Здравко Димитров обясни, че и той е потребител като всички тях и също е засегнат от увеличаването на цената на тока.

Стотици души се събраха пред сградата на EVN в Пловдив, скандират „Чуйте ни“ СНИМКИТе са готови да излизат всеки ден докато исканията им не бъдат чути

„Минах на газ, но въпреки това продължавам да плащам същите сметки за ток. За миналия месец сметката ми за вкъщи беше 550 лева. Дори извиках представители на EVN да ми проверят електромера, но ми казаха, че всичко е наред. Аз обаче мога да си спра печката вкъщи, но вие не можете да спрете работа“, каза областният управител на протестиращите.

Те му благодариха за съдействието и го аплодираха, а възгласите „Чуйте ни“ пред сградата на EVN, бяха заменени с “Чуха ни” пред Областна управа.

В знак на солидарност Здравко Димитров си върза оранжево шалче, което имаха на ръцете си всички протестиращи.