Седмокласничката Нурает Ваджипова от основно училище „Гео Милев” – Пловдив смая пловдивчани със завладяващ рецитал на одата „Опълченците на Шипка“. 14-годишната ученичка се готви да кандидатства „Актьорско майсторство“ в НАТФИЗ. Нейната артистичност пресъздаде Вазовия щедьовър умело, с което плени вниманието на пловдивчани. Бъдещата актриса заслужено получи бурни аплодисменти случайни минувачи.

Рециталът  се случи по време на иновативен открит урок по родолюбие, с който училището отбеляза днес националния празник на България – 3 март.  Честването започна с прожекция на филм, изработен от екип на ученици и учители на ОУ „Гео Милев”, посветен на Освобождението на България.

Тържеството продължи със слово на директора на училището Анелия Кирова по повод  националния ни празник и за годишнината от Освобождението на България.

После цялото училище да се включи в празнично шествие към Цар-Симеоновата градина в центъра на града. Там поднесоха венци и цветя на паметника на Васил Петлешков и паметната плоча на всички знайни и незнайни финландски войници и офицери участвали в Руско-турската освободителна война,за националната свобода и независимост на българите.

Тържеството завърши с поход и изкачване на монумента "Альоша" на Младежкия хълм и с поднасяне на венци и цветя на паметника на "Цар Освободител".