Десетки родители на ученици се събраха на протест пред Регионалната здравна инспекция в Пловдив. Те се застъпиха за присъственото обучение и призоваха децата им да бъдат върнати в класните стаи, предаде репортер на TrafficNews.

Припомняме, че електронната форма на обучение бе въведена в Пловдив и няколко града в областта, след като бе премината границата от 750 на 100 000 новозаразени с COVID-19.

„Искаме децата ни да се върнат в училище. Съгласни сме да бъдат тествани, но това трябва задължително да се случва от медицинско лице, а не от охраната, учителки, домакини и кой ли не. Не смятам за нужно да се случва през два дни“, заяви Йордан Попов.

Някои от родителите дори доведоха децата си на протеста. Всички възрастни оставиха имената си и в подписка против електронното обучение. Намеренията им са тя да бъде изпратена до Министерството на здравеопазването.

Родителите се обединяват около позицията, че онлайн формата на обучение се отразява на качеството на образование, на навиците на децата, така и на психиката им.

Те развяха и плакати с надпис „Детство и образование в училище, а не пред компютъра“ и „Само присъствено обучение в училищата“.

Протестът преминава мирно, предаде репортерът ни на място. Въпреки това обаче той е подсигурен с два буса и две коли на органите на реда.