Работници са разкопали централна улица в пловдивско село, без да имат необходимото разрешение. За това сигнализира читателка на TrafficNews.bg. По думите ѝ, за дейностите, които се извършват на улица "6-та" в село Радиново, не са били уведомени нито кметът на селото, нито община "Марица". 
 
"Вчера от дружеството "Ситигаз" започнаха разкопаване на улицата пред нас, която се явява главна за селото, без да имат разрешение за копаене и без да са уведомили кмета на селото ни или общината. След като разговаряхме с тях, се оказа, че не желаят да контактуват с нас и че е тяхна работа какво правят. При последвал опит за контакт с ръководителя на офиса в Пловдив - Ясен Христозов, той се отнесе грубо, като ни каза да се оплачем на арменския поп и ни затвори", твърди местната жителка. 
 
Наш репортер се свърза с кмета на селото Трайчо Кардашев. Той заяви, че компанията не е спазила ангажимента си да информира кметството за подобен вид дейности. Към момента те са преустановени. 
 
"Още вчера съм подал доклад до общината и съм сезирал компетентните институции. Очаквам да ми кажат кога ще възстановят улицата в предишния ѝ вид. Не са ме уведомили за дейностите", коментира Кардашев. По думите му, целта на въпросните дейности била газифициране на една от къщите на улицата. 
 
Свързахме се и с ръководството на "Ситигаз България" ЕАД. От компанията обаче бяха категорични, че местната жителка не е направила опит да се свърже с тях, за да подаде сигнал. 
 
"От предадения ми от медиите сигнал разбирам, че някой се е опитал да контактува с мен. Разпитах всички колеги дали някой е звънял в офиса, но през целия ден не е постъпвало обаждане от село Радиново", заяви Явор Христозов. По думите му, жената е видяла служителя на място и се е възмутила от това, че отново се извършват ремонти. Поискала е документи, каквито към онзи момент строителят не е носил в себе си. 
 
"Имаме необходимите документи, имаме и договор с община Марица. Гарантирали сме възстановяване на настилките при подобен вид дейности. В близост до обекта не е имало нито гаражи, нито движението е било натоварено, както се твърди в сигнала", категоричен бе Христозов. Той потвърди, че кметството не е било уведомено за конкретните дейности, тъй като разкопаването е трябвало да започне на друго място, а в случая ставало дума за дейност, който отнема около 2-3 часа. 
 
"Неслучайно не сме предприели нищо през летните месеци. Чакахме разрешение за строеж, което е отпреди 15-20 дни. То е за цялото населено място", твърди още Христозов. 
 
Снимка: Архив