Малкият Ники от Пловдив отново има нужда от нашата помощ! След курсовете на лечение в Полша, които без вашата помощ нямаше да бъдат факт, малчугана е със значителни подобрения. Той все повече движи дясната си ръка и все по-стабилно стъпва. Ники е започнал да посещава и масова детска градина в Коматево. С усмивка и нетърпение всеки ден детето ходи в градината, където се научава да говори все по- правилно.

Опитва се да пълзи все по-уверено, благодарение на новата проходилка от Турция, с която той ходи самостоятелно. 

„Ежедневно посещаваме рехабилитация в Пловдив, където работим с един страхотен рехабилитатор, който дава всичко от себе си . Проблемът е, че в България липсва апаратурата, която има в Полша. Тук липсва комбинацията от многото терапии на едно място, което има в Полша”, пише майката на Ники до редакцията ни.

От думите й става ясно, че има шанс малкият пловдивчанин да се сдобие със специална протеза, с която ще ходи. За да се приближи с още една крачка към най-съкровената мечта на своите близки  – да проходи, е необходимо нов курс за лечение в полската клиника. За да може да продължи курса на лечение, детето и близките му имат нужда отново от нашата помощ.

Периодът за следващия курс на рехабилитация от 3 седмици е през месец май. За престоя са необходими 4880 евро и около 550 евро за самолетни билети.

„Вярвам ,че ще има още добри хора като вас които да ни помогнат за да продължим борбата си с тази така омразна диагноза! Вярвам , че ще успея като майка и ще видя детето си да ходи смело само! Вярвам ,че ще дойде денят, в който няма да се чудя как да бърша сълзите му по лекарските кабинети от страх! Вярвам, че с ваша помощ и подкрепа всичко за нас ще е възможно! Моля ви, подайте ръка за да има детство!”, апелира Сандра.

Припомняме, че Никола е с детска церебрална парализа, а баща му напуснал семейството, когато разбрал тежката диагноза. Никола е на 3 години, претърпял е цели 10 операции, a майка му е неотлъчно до него.

Нека помогнем усмивката на малчугана да не слиза от лицето му, нека лечението да продължи и занапред.

Дарителска сметка в Уникредит Булбанк

IBAN: BG22UNCR70001522564636

BIC : UNCRBGSF

Титуляр: Никола Димитров

PayPal: za_da_ima_detstvo@abv.bg