Компанията "Кепитъл Холдинг Груп" изпрати отворено писмо до медиите, в което се твърди, че е подложена на медийна атака с непроверени и неверни факти. От дружеството твърдят, че целта е да се дискредитират техните инвестиционни намерения, като за целта се правят публикации, в които фактологията е изопачена. Обект на публикациите е проекта за хотел на дружеството на ул. "Ценко Дюстабанов" , зад "Кепитал Сити Център". 

Ето и пълния текст на писмото, озаглавено като "Кепитъл Холдинг Груп: Когато фактите говорят…":                                                                

           УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Във връзка с публикувани серия статии във вестник „Марица” и онлайн изданието на медията изключително тенденциозно и уронващо авторитета на „Кепитъл Холдинг Груп“ АДСИЦ , искаме категорично да заявим, че изнесената информация не отговаря на истината. Публикувани са неверни твърдения и инсинуации, целящи да дискредитират инвестиционните намерения на дружеството.

Фактологията за придобиване на поземлен имот на ул. „Цанко Дюстабанов” 61 с идентификатор 56784. 522.229 по кадастралната карта на Пловдив е следната:

1.Недвижимият имот с площ от 3 154 кв.м е придобит след спечелване на ТЪРГ С ЯВНО НАДДАВАНЕ на 26 ноември 2013 г. Търгът е бил отворен за всеки заинтересован, който е имал интерес към въпросния парцел.

2.Срокът за обжалване на заповедта е 14 дни и в този период няма подадени жалби. Договорът за покупко-продажба е сключен на 21.02. 2014 г.

3.Данъчната оценка на имота е 895 307 лв., съгласно Удостоверение на Дирекция „Местни данъци и такси”.

4.„Кепитъл Холдинг Груп“ АДСИЦ купува имота на цена 1 561 600 лв. , а общата сума заедно с внесените такси, данъци и режийни разноски е 1 977 297 лв., т.е дружеството е платило цена 2,5 пъти по-висока от данъчната оценка на терена.

Тези факти категорично опровергават внушенията за „договорена сделка” между „Кепитъл Холдинг Груп“ АДСИЦ и Община Пловдив.

Твърденията, че проектираната сграда нарушава архитектурния ансамбъл на Тютюневия град, също са абсолютно безпочвени.

5.Имотът не попада в зоната на Тютюневия град.

6.Инвестиционните намерения на дружеството са одобрени от Община Пловдив и стриктно съгласувани с Националния институт за недвижимо културно наследство /НИНКН/. През целия инвестиционен процес се ръководим изцяло от допустимите според Закона за устройство на територията норми и параметри за застрояване.

В заключение, искаме да припомним, че „Кепитъл Холдинг Груп“ АДСИЦ работи упорито и последователно за развитието на град Пловдив чрез качествени проекти и в бизнес сградите ни в града работят над 1300 висококвалифицирани специалисти, а клубните членове на „Пулс Фитнес & СПА“ надвишават 4000 души. След реализирането на предсоящата ни инвестиция ще бъдат разкрити нови 100 работни места.

Считаме, че преднамерената кампания, целяща дискредитирането на проект „Роял Хотел & Тауър“, обслужва съвсем различни интереси и чрез твърдения за несъществуващи зависимости, неверни предположения и груби инсинуции се цели създаването на негативна обществена нагласа към реализирането на проекта. Категорично заявяваме, че ще търсим защита на нашите интереси, на репутацията и на доброто ни име чрез позволените от закона средства.

С Уважение,

Веселин Чипев

Изпълнителен директор на „Кепитъл Холдинг Груп“ АДСИЦ

Почетен Консул на Република Молдова в България