От началото на епидемията досега са регистрирани 62-ма заразени на територията на общината. Новите случаи от днес са два. Излекувани от заболяването са 46 души, а 12 остават в домашна изолация. 4-ма от заразените са настанени в лечебни заведения. 3-ма от тях са в специализираното COVID отделение към МБАЛ – Асеновград, а другият пациент е в пловдивска болница. Това съобщиха от Общинския оперативен щаб.

Състоянието на хоспитализираните към момента е овладяно. Двама пациенти са с непотвърдено наличие на коронавируса, но са под наблюдение в отделението в Асеновград до излизане на резултатите от изследванията. Почти всички пациенти са с придружаващи заболявания, като предимно са възрастни граждани. Интубирани няма.

От асеновградската структурата на РЗИ – Пловдив съобщават, че продължава връчването на предписания на контактните лица, извършват се проверки за спазване на карантината, като е установено, че карантинираните се съобразяват с мерките.

Във военното поделение в Асеновград вече няма заболели от коронавирус. 0 е и броят на карантинираните, включително и членове на семейства на военнослужещите. Служителите на военното поделение влизат през 3 определени входа, като се мери температурата им. По местата, в които влизат повече от 10 души, са поставени диспенсъри за дезинфектант.

От този понеделник започва провеждането на поправителните сесии в учебните заведения. Изпитите ще се провеждат при строго спазване на противоепидемичните мерки и при ползване на дезинфекционни материали. В стая ще има по 5 ученици и 1 квестор. Планирано е подрастващите да преминават на групи в различни часове и дни.

В ромския квартал „Лозница“ в Асеновград ситуацията е спокойна, няма напрежение и хората спазват противоепидемичните мерки, увери здравният медиатор.