Братята Борис и Асен Пакетови остават в ареста. Това реши преди минути Районен съд – Пловдив. Според магистратите няма съмнения от събраните доказателства, че те са автори на деянието и са отговорни за средна телесна повреда.

Според съда все пак има свидетели очевидци, които са видели всичко. Слизането на Димов е било, за да отправи забележка за неправилно пресичане, като подчертал, че само бързата реакция и добрите спирачки са предотвратили произшествие. От там нататък един от двамата хваща якето му, намята го на главата му и започват да нанасят ударите.

Потърпевшият паднал на платното и двамата братя започват да го ритат със засилване. Имало е намеса на граждани, но тя не е могла да предотврати побоя на главния път пред хранителния магазин в селото. Имало е момент, в който Димов е съумял да се изправи, но отново е бил повален. Свидетели твърдят, че ромите са скачали върху главата на мъжа.

 
Съдия Иван Минчев подчерта, че мярката "задържане под стража" се налага спрямо непълнолетно лице само в изключително случаи, и бе категоричен, че този е един от тях. 

Според магистратите има опасност Борис и Асен да се укрият и да извършат друго престъпление.

Адвокатът на младежите заяви, че ще обжалва мярката.