Изгнила тръба, която не е регистрирана в подземния регистър, наложи разкопаването на ул. „Луда Яна“ в Кършияка. Ремонтът предвиден за извършване през почивните дни, се проточи и до днес, видя репортер на TrafficNews. Работници от EVN са на терен в понеделник сутрин, заради възникналата авария по топлопреносното трасе на улицата.

Майсторите подменят прогнилата тръба. А на фона на продължаващите ремонтни дейности – местните са недоволни.

Вече четири дни стоим без топла вода, не можем да се изкъпем. Бяхме предупредени, че ще спрат водата до 3-ти. Ден по-късно още нямаме и отопление“, заяви пред наш репортер живуща в района.

Местни изразиха негодувание, че от топлофикация не са направили нужната профилактика, когато улицата им стоя разкопана с месеци. 

Зам.-кметът по строителство заяви пред TrafficNews, че в събота е получил сигнал за 8 възникнали след бурята аварии. Една от тях е именно тази по топлофикационното трасе на ул. „Луда Яна“, за която Общината е поискала спешен ремонт.

Тъй като подземният кадастър е много неточен, се наложи пускане на камери, за да се установи откъде идва аварията. Община Пловдив е поискала цялостна ревизия на трасето и отстраняване на проблемите“, допълни Райчев.

От Топлофикация заявиха за медията ни, че по-късно в понеделник захранването е било възстановено. 

Припомняме, че улица „Луда Яна“ неколкократно влиза в хрониките на TrafficNews, заради инциденти, възникнали по време на Водния цикъл. В началото на март месец 2021г. къща плувна във фекални води, след като майстори свързаха грешна тръба. Заради отходните води, напоили почвата, тротоарът поддаде и няколко дни по-късно мъж пропадна в дупка. През април пък кола пропадна в шахта във все още неасфалтираната улица.

Мазето на къща в "Кършияка" плувна във фекални води заради "грешка" по Водния цикълПоредица от недоразумения довели до миризливия гаф, работници отстраняват проблема

Станислав, който пропадна в тротоара в "Кършияка": Разтегнах връзки на колянотоМладият мъж ще търси правата си по съдебен ред

Много локации в „Кършияка“, включително тази, останаха дълго време с дупки, запълнени с чакъл и пръст, но не и с асфалт. Полагането на настилка се случи преди по-малко от година, но към днешна дата отново се наложи нейното разкопаване. Заради аварията не се е наложило реорганизиране на движението и то се извършва нормално.

Пореден инцидент на ул. "Луда Яна", кола пропадна в шахтаПоредно пропадане на злощастната улица

Още една жертва на ул. „Луда Яна”! Кола спука картерМаслото се разля по цялата улица

Снимки от работните дейности на Топлофикация: