Поне 100 души са се строили на опашка пред пункта до Централна поща, където ще бъдат раздавани шалчета и одеяла с логото "Пловдив 2019". Пловдивчани са се наредили и пред другите два пункта, които се намират срещу хотел Тримонциум и в близост до Голямата базилика. Там те чакат търпеливо в продължение на повече от час, предава репортер на Trafficnews.bg.

Пунктовете ще отворят врати точно в 18:00 часа. Въпреки това гостите на събитието са решили да "запазят" мястото си отрано, за да са сигурни, че ще успеят да се стоплят при очакваните -4 градуса тази вечер. 

Припомняме, че от администрацията са поръчали 12 000 одеяла и 15 хиляди шала. От специалните наметки има различни цветове. Кметът шеговито обясни, че има три цвята одеала - за мъжете, жените, и за елфите, шегувайки се с колажа в социалните мрежи с орките, налазили сцената. И мъжете, и жените пред пунктовете обаче, са се насочили към синия цвят. 

Някои от участниците в програмата вече успяха да се снимат за спомен с шалчетата, които получиха като подарък от организаторите на събитието:

 

 

Междувременно плакати с логото "Пловдив 2019" се озоваха и върху всички магазини в центъра на Пловдив. Служители и собственици на търговски обекти станаха съпричастни към кампанията, стартирала под мотото #Заедно, като поставиха слогата на видно място на витрините си.