Две пловдивчанки изявиха уменията си за паркиране по абсурден начин, сигнализират читатели на Trafficnews.bg. Вчера те се натъкнали на два автомобила - "Ситроен" и "Жигули", спрени насред автобусния паркинг на площад "Александър Малинов". Съоръжението е предвидено единствено за туристически автобуси, един от които маневрирал в продължение на половин час, опитвайки се да заобиколи леките коли. Вместо да се извинят обаче, двете шофьорки реагирали остро на отправената им забележка, сигнализират екскурзоводи. 

"Паркингът е предназначен единствено за туристически автобуси. Почти постоянно там има паркирани автомобили. Обидното в случая беше, че двете дами бяха българки, наши съгражданки. Вместо да прочетат какво пише на табелата, те решиха да се карат с нас", споделя пловдивски гид. 

"С малко повече маневри и усилия в паркинга могат да влязат 4-5 автобуса, максимум. През летния сезон има дни, в които тук спират по 50 рейса. Няма и ден обаче, в който паркингът да не се използва от леки автомобили", споделят с възмущение хора от професията.

Подобен вид забавяния често водят до изоставане от маршрута на групите, повечето от които са чуждестранни, коментират запознати. За да се компенсира изгубеното време, понякога се налага темпото да бъде излишно ускорено, а беседата - съкратена. Обикновено програмата на групите и изчислена до секунди и всяко забавяне дава отражение върху нея. В резултат туристите, които така или иначе преминават през града за няколко часа, не успяват да придобият никакви впечатления от него.

"А когато се наложи да обясним причината за забавянето, а именно, че автобусът не може да паркира, защото нарушителите отказват да преместят колите си, впечатленията са повече от негативни", разказват още местните.