Жителите на село Брестовица блокираха и Околовръстното шосе на Пловдив. Западният вход на града е затворен, а на детелината на Пещерско шосе има огромно задръстване. 

Над 100 души от пловдивското село днес излязоха на пътното платно на Пещерско шосе. Хората искат оставки във всички отговорни институции, които са отговорни за състоянието на водата.  По думите им те биват постоянно лъгани, че се работи по проблема им. 

Сред протестиращите има и такива от други населени места, които защитават своите каузи. Така на шествието се виждат и хора с плакати против кариерите в Белащица.

Техните намерения са да не пускат никой да мине по пътното платно в следващия час. Заради протеста вече се образуваха огромни тапи.

„Година и половина ни лъжат, че не са завишени стойностите на мангана. Водата обаче е негодна, направихме независими тестове. Искаме намаляване на водното огледало, ведна да се подменят водопроводите, виновниците да се накажат. Не искаме да пием кал”, каза Мария Манолова пред наш репортер и показа водата от селото днес.

Протестиращите започнаха и събирането на подписка, в която настояват за спешно решение на въпроса.