Общинският съвет в Пловдив утвърди новите заплати на служителите в администрацията, като те вече ще получат между 10 и 12% повече. Най-любопитната част по време на обсъжданията бе предложението на Пепа Деведжиева - заплатата на кмета да бъде увеличена. По думите й е обидно за длъжността кмет на община Пловдив да се взима 1500 лева, като дори районните кметове вече ще взимат по-големи възнаграждения.  Предложението й бе отправено докато кметът Иван Тотев липсваше в залата. Самият той бе заявил наскоро, че ще остави Общинския съвет да реши колко ще му бъде възнаграждението, като то можеше да се вдигне до 4600 лева.

След това обаче, той се отказа от това свое намерение и заяви, че няма да си пипа възнаграждението. На питането на Деведжиева, дали може да бъде вдигната заплатата на кмета, главният финансист на общината Виктория Чавдарова отговори, че за да се направи такова предложение, то трябва да се каже и от къде ще бъдат взети парите, за да се компенсира бюджета. След няколко минутен дебат, все пак стана ясно, че това предложение няма да бъде подложено на гласуване, но съветничката от ДСБ пое ангажимент да го отправи отново и на следващата сесия.

В нейните мотиви за вдигането на кметската заплата тя изтъкна, че възнаграждението на председателя на общинския съвет е обвързано с това, тъй като Савина Петкова взима 90% от заплатата на градоначалника. Любопитен факт, който бе пропуснат от Деведжиева е, че заплатите на всички 50 съветници са обвързани процентно с парите, които взима кметът. В момента на гласуване на предложението влезе и самият Тотев, който бе посрещнат в залата с реплика от Иван Петков- Бебето: „кмете, нямаш нужда от увеличаване на заплатата, нали работиш като барман“, а Тотев му отвърна в същия стил като каза, че освен да сервира може и да пее.