Временно преустановяват процедурата по концесията на Летище Пловдив. В сега действащата не е имало нито един кандидат.  Очаква се да бъде обявена нова такава. Условията и параметрите за кандидатстване не съответстват на икономическата обстановка, вследствие  на COVID-19.

„Зависи кога ще се събуди авиационния пазар, там е много трудно. През концесионните анализи ще се разработят няколко варианта. Явно сделката не е атрактивна. Ще потърся баланс, но на първо място ще се акцентира върху държавния интерес“, заяви от Пловдив служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров.

 „Това са дълги сделки, не може да се подготви за две седмици, това ще доведе до некачествено произведение“, коментира Тодоров по отношение на старта на новата процедура по концесия.

Тодоров поясни, че е запознат с проекта по пробива под Централна гара. Той поясни, че взаимоотношенията между концесионерът на железопътна гара и НКЖИ и местната администрация са сложни. Въпреки това той е на мнение, че проектът се бъде реализиран.

"Няма да се стигне до загуба на нито един лев от европейското финансиране. Изискал съм постоянна информация за всеки един от обектите както за качеството на работа, така и спазването на сроковете. Със сигурност ще се справят до края на програмния период", добави министър Георги Тодоров като поясни, че след като приключат проверките в НКЖИ, ще има много по голяма яснота по проекта.

Припомняме, че той днес откри Международното изложение за товарни автомобили, автобуси и специализирани превозни средства TRUCK EXPO 2021 в Панаира.