Инспектори от ОП „Чистота“ извършиха проверка по сигнал за замърсяване в квартал „Остромила“. Припомняме, че преди дни двама души разтовариха купчини с отпадъци в строителен контейнер, а и извън него, допринасяйки за образуването на мини сметище в района на жилищен строеж.

Още тогава TrafficNews алармирахме директора на предприятието Димитър Георгиев, който увери, че ще бъде извършена проверка за статута на имота и на кого е поставеният контейнер за строителни отпадъци.

Проверката установила, че имотът, в който се извършват строителните дейности, е частен. Частен е и съдът за строителни отпадъци. Отговорни за чистотата на обекта са инвеститорът и строителната фирма, поясниха от общинското предприятие.

Както вече уточнихме, двамата нарушители, изхвърлили отпадъците си в частния контейнер, далеч не са единствените, които са си спестили усилията да последват регламентираната процедура за едрогабаритни отпадъци. Но това не им дава основание да изхвърлят десетки торби с отпадъци, било то в чужд частен контейнер или кофа за смет, поддържана от ОП “Чистота“.

Искаме зелен град, а после сме безхаберни: Кой превърна "Остромила" в сметище?Нерегламентираното изхвърляне на отпадъци е проблем на гражданите, те обаче нехаят