Подготовката на Ледената пързалка на площад „Централен“ в Пловдив е на финалната права. Съвсем скоро пловдивчани ще могат да се насладят на атракцията, като се очаква тя да бъде достъпна от 1 декември, ако атмосферните условия го позволяват. Какви ще бъдат цените все още не е обявено.

Припомняме, че тази година зимното забавление ще бъде най-голямото по размери, правено някога в града и страната. То ще бъде с  над 200 кв. м. повече от миналогодишното съоръжение. Предишната пързалка бе с площ около 2000 кв.м.

По-впечатляващото обаче е, че тази година периметърът се разширява с две алеи, които преминават през Цар-Симеоновата градина. TrafficNews вече ви разказа, че там ще бъдат изградени професионални участъци, които ще въртят около основната пързалка. Те преминават в близост до фонтаните, а за да бъдат изградени се е наложило и разместване на част от пейките в парка.

За целта фирмата, която изгражда съоръжението, е пуснала искане към НИНКН за навлизане в площта на Цар-Симеоновата градина, а също така е направила и застраховка на площада в полза на Община Пловдив. Схемата за пързалката  е одобрена от  Експертния съвет за устройство на територията. Така, ако има щети, те ще бъдат покрити от полицата, заяви пред TrafficNews главният архитект Димитър Ахрянов.

Заради големите мащаби на пързалката пък, над нея се издига и мост, направен за пешеходци. За тях ще има изграден и коледен базар. Там ще пловдивчани ще могат да хапнат и пийнат, както и да си закупят коледни сувенири.

Днес бе монтирана и част от коледната украса, която ще радва пловдивчани през празничния месец. Служители на Общината днес поставиха елхата, която е с височина около 7 метра. То трябва да бъде готово утре. Официалната церемония по запалването на коледното дръвче ще се състои на 1 декември в 17:30 часа.

Днес бяха монтирани и  орнаменти с формата на снежинки, подаръци и звезди  в зелените площи на центъра.