Близо месец мина откак наши читатели се свързаха с нас, за да сигнализират серия от дупки в „Кючук Париж“. Дълбочината на ямите в настилката не веднъж е ставала причина за изкривени джанти, а броят на дупките прогресивно води до изчерпване на търпението на гражданите.

В края на месец април няколко читатели подадоха серия от сигнали до редакцията на TrafficNews. Още тогава районният кмет на „Южен“ Костадин Язов заяви, че дупките ще бъдат запълнени до дни. Ремонтните дейности обаче отнеха повече време от обещаното и две седмици по-късно пловдивчани отново се свързаха с нас. От  TrafficNews повторно изпратихме запитване до райкмета. На 15 май Язов заяви, че ремонтът ще бъде извършен още другата седмица.

"Става дума за много улици, на първо място - кръстовищата, по които има и асфалтова, и паважна настилка. Дейностите вървят по план. Съгласно този план, въпросното кръстовище ще бъде ремонтирано във вторник", заяви Язов и допълни, че дейностите може да се забавят в случай на неблагоприятни метеорологични условия.

Десетки дупки посрещат сезона на летните гуми в квартал „Кючук Париж"Райкметът Язов заяви, че ремонтът им е включен в бюджетния план

Днес сценарият се повтори, но за част от улиците, засегната в молбата на гражданите. Към момента повечето проблемни зони, каквато са ул. „Константин Геров“ и ул. „Георги Кирков“ , са били ремонтирани. Дейностите обаче не са обхванали ул. „Студенец“, също описана в гражданските сигнали.

Костадин Язов коментира, че предстоят още ремонти, които в най-кратък срок ще бъдат реализирани. Асфалтовата настилка при повечето малки улици в района на бул. „Никола Вапцаров“ е закърпен, но има леко забавяне с дупките, които се намират върху павирани улици. 

Кръстовището на бул. „Никола Вапцаров“ с ул. “Константин Геров“ е обработено и дупките са запълнени. Действително има неравности по асфалтовата настилка и е необходимо да се извърши цялостно преасфалтиране на кръстовището. За целта трябва да се изготви проект, който да предвиди и организация на движението, тъй като оттам минават няколко автобусни линии на градски транспорт“, поясниха от администрацията на „Южен“ в отговор защо след ремонта все още има кривини по настилката.

Предстои да бъде извършена проверка по новите запитвания на пловдивчани и ако бъде установено, че някои от ямите по пътя са пропуснати, майсторите ще бъдат върнати на място, за да довършат започнатото, поясни райкметът.

„За останалите посочени от пловдивчани дупки ще се предприемат своевременно мерки и в зависимост от метеорологичната обстановка ще бъдат ремонтирани най-късно до края на месец юни“, поясни Язов.