Десетки дупки посрещат сезона на летните гуми в квартал „Кючук Париж“. Дълбочината на ямите в настилката на няколко пъти криви джантите на автомобили и е в основата на за все по-засилващо се недоволство на жителите в района, които сигнализираха за проблема.

Две дълбоки дупки зейват ежегодно по традиция на улица „Константин Геров“, разказва жител. Перпендикулярната на булевард „Никола Вапцаров“ улица има два типа настилка – паваж и асфалт. Границата им обаче се оказва слабо звено.

Точно на ръба, където се пресичат двете настилки, има две огромни дупки. Движението там е много натоварено и това създава предпоставка за още по-усиленото отронване на асфалта“, коментира пред TrafficNews жител на района.

Пловдивчанинът разказва, че при смяна на зимни с летни гуми се наложило да плаща за изправяне на джанти:

Не знам дали е от тази дупка или пък от всички останали, през които минаваме ежедневно. Все пак смятам, че е абсолютно излишно. Накрая ще отида и ще я засипя сам, защото от три месеца си трошим автомобилите“, споделя гражданинът.

Друг сигнал пък се засяга лошото състояние на улиците „Георги Кирков“ и „Студенец“:

След няколко дни влизаме в петия месец от годината. Минаха два месеца от приемането на бюджета на Пловдив. Това са две улици главни улици, на които всеки ден стотици хора си трошат колите“, споделя друг местен жител.

 

Кметът на район „Южен“ Костадин Язов заяви пред TrafficNews, че е уведомен за проблема от жители на ул. „Константин Геров“ още преди седмица и дупките там са включени в проекта. Веднага след довършителните дейности на бул. „Александър Стамболийски“ е разпоредено запълването на въпросните дупки, заяви Язов. Райметът поясни, че се очаква ремонтът им да е готов до седмица.

Останалите дупки, отворили се в асфалта на вътрешнокварталните улици, ще бъдат запълнени в седмицата след великденските празници. Тъй като има главни улици, които са с приоритет, работата там може да се забави, поясни кметът на "Южен".