Десетки пловдивчани се включват днес в благотворителен базар в подкрепа на Атанас Динков в Пловдив. Вече няколко седмици във фейсбук групата „В подкрепа на Наско” се събират различни вещи, които пристигат от близо и далеч, и които ще бъдат продадени по време на събитието под тепетата.

Младият пловдивчанин е с диагноза остра миелоидна левкемия и за да продължи да живее е необходима трансплантация на стволови клетки, която ще бъде направена извън България. Това изисква средства са непосилни за семейството му.

До момента десетки души са включили в кампанията и всеки помага с каквото може. Едни с финанси, други с организационна дейност, а трети с работа.  Благотворителният базар е иницииран от приятели на Наско и ще се проведе днес от 16 до 22 часа пред Община Пловдив. Ще се предлагат най-различни неща – книги, дрехи, сувенири, играчки и други.

За съжаление преди дни съобщихме, че вече за четвърти път кутии за дарения, поставени на различни места в града и областта, биват обирани.

Преди седмици една от поставените кутии е била разкъсана и от там са откраднати парите, малки ромчета пък са задигнали пари от кутия в магазин Кауфланд. При пожар пък са изгорели парите от кутия, която се е намирала в денонощен магазин срещу Тримонциум.

Измамница се представя за майка на болния от левкемия Наско! Отмъква кутии за дарения в ПловдивЕдни събират средства, за да помогнат на младия баща, а други крадат без капка морал

Капката на търпението обаче преляла, когато майката на Наско  Ангелина разбрала, че непозната жена се представяла за нея и прибрала две кутии. Едната била поставена в бензиностанция на Рогошко шосе, а другата в магазин в село Първенец.  Измамницата казвала, че кампанията в помощ на Наско вече е приключила и всички пари трябва да се отчетат.

Ето и дарителската сметка, на която може да помогнете на Наско:

BG90BUIN95611100605800
Атанас Йорданов Динков

Алианц България