25 заменки на членове на СИК в Пловдив се правят към момента, съобщи председателят на РИК 16 Илиан Иванов, който обаче уточни, че кворум в 477-те секционни избирателни комисии в града има и те са отворили навреме, предаде Дарик.

По-голямата част от успалите се са от една партия.

Както съобщихме, още вчера са били разпределени и машините в 149 избирателни секции в Община Пловдив, където ще може да се гласува машинно.

Всички избирателни секции вече са отворени! На места машините отказахаПървите данни за избирателната активност очакваме около 11 часа

Общо 300 219 са избирателите в град Пловдив, които ще могат да гласуват за европейския парламент. В район „Централен” избирателите са 64 601, в район „Източен” – 45 406, в район „Западен” – 32 269, в район „Северен” – 43 287, в район „Южен” – 66 351, а в район „Тракия” – 48 305. 7 180 избиратели ще могат да гласуват за първи път днес. Общо 477 са образуваните избирателните секции в Община Пловдив за евроизборите, в това число 5 броя избирателни секции за гласуване с подвижна избирателна кутия и 13 броя избирателни секции, образувани в лечебни заведения и места за лишаване от свобода.
В момента все още пред избирателните секции в града е спокойно.

Главният прокурор Сотир Цацаров също гласува под тепетата в училище Петър Берон.

Той предпочете да запази избора си в тайна, ала посочи, че вотът му е за една по-различна Европа – „Европа на гражданите, а не на брюкселските чиновници“.

Цацаров, след като гласува в Пловдив: Разследват се 12 случая на купуване на гласовеДанни за това дали има арестувани ще бъдат огласени след края на изборния ден