1393 ученици взеха участие по време на второто класиране за кандидатстване в гимназии в Пловдив и областта. От тях 334 са тези, останалите извън класациите при първи тур, а 1059 са явили се по свое собствено желание, за да пробват възможностите си за постъпят в по-предпочитано училище.

След приключване на втори етап 245 са останали некласирани, сочи отчет на РУО-Пловдив. На този фон обаче – 328 деца са успели да се изкачат напред и да се класират за по-горно желание. От тях 84 са стигнали до първото и най-предпочитано от тях училище.

89 е броят на неуспелите при първо класиране, които на втори тур са влезли в някое от желанията си. 16 от тях даже са се добрали до първото си желание.

731 ученици остават на същото място, а общо 3922 седмокласници са се записали успешно с резултатите от първо класиране.

Математическата гимназия прие децата с най-висок бал в Пловдив, но най-много пожелаха да учат в АнглийскатаНяма да закриват нито една паралелка в училища в Пловдив и областта

Математическата гимназия запазва позицията си на училище, което приема деца с най-висок бал и при второ класиране. В челната тройка са паралелките по Компютърна графика с английски език (462.5т.), Системно програмиране с английски език (442.75т.) и Математика с немски език (439.75т.).

Следват паралелката по „Чужди езици с немски език“ в Езикова гимназия "Иван Вазов", приемала на второ класиране при максимален бал от 439.5 точки. Същият е балът при следващата паралелка „Хуманитарни науки с английски“ в Хуманитарната гимназия.

Най-ниският максимален бал при второ класиране е регистриран в паралелката по „Производство на мебели“ в Обединено училище "Пенчо Славейков", приемали с 30 от 500 точки. С резултат от 54т. са били приемани ученици за специалността „Работник в производството на облекло“ в стамболийското Обединено училище "Христо Ботев".

На трето място отзад напред се нарежда паралелката „Агроекология“ в Професионална гимназия по селско стопанство "Васил Левски", където максималният бал е 97 точки.

Припомняме, че Можете да проверите резултатите от класирането ТУК с входящ номер и идентификационен код.

Срокът за записване на класираните ученици в училищата e 22 – 24 юли 2024 г.