12 души, от които 7 полицейски служители, са арестувани при операция на Вътрешна сигурност в Трето районно управление тази сутрин, съобщи Окръжният прокурор Румен Попов. Сред задържаните е и началникът на районното Самуил Хаджиев. В ареста са и цивилни лица , а други са обявени за общодържавно изидрване. Операцията се провежда под ръководството на Окръжна прокуратура - Пловдив. "Групата е под наблюдение повече от шест месеца и няма общо със смяната на кабинета. Политически мотиви няма, задържаните се разследват за тежки криминални престъпления, престъпления срещу правосъдието, длъжностни престъпления" , заяви Попов. 

Той уточни, че арестите не са за купуване на гласове. Прокуратурата и Вътрешна сигурност имат данни за участие на полицейски служители в корупционни схеми, вземане на подкупи, чадър над проституция и наркоразпространение и др. 

"Искам да уточня, че пловдивската полиция като цяло работи добре, ръководството оказва пълно съдействие. Директорът и зам. директорът също. Всички съвестно си изпълняват своите задължения" , каза Румен Попов. 

Арести и обиски в Трето районно! Задържан е началникът Самуил ХаджиевВътрешна сигурност провежда мащабна операция