"Тук съм, за да проведа много сериозен разговор с ръководителите на Областната дирекция на полицията в Пловдив. Това, което се е случвало тук, е удар върху цялата полиция. Ще има рокади задължително. Не може да бъде арестуван началникът на Трето РПУ и никой да не понесе отговорност" заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който пристигна в Пловдив, часове след началото на операцията на Вътрешна сигурност в пловдивското районно управление. 

Днес, в началото на деня, там стартира операция , при която до този момент са задържани 12 души, 7 от които са полицаи. 

"Аз няма да разкривам конкретни данни, въпреки че ги знам. Бях запознат с реализацията, след като встъпих в длъжност. Колегите работят от няколко месеца с Окръжна прокуратура и аз няма да трупам имидж на техен гръб.  Какво е казал Румен Попов, с това ще се ограничим. Още е първия ден на реализацията  и можем да осуетим събирането на доказателства. Има лица, които се издирват, и ще попречим на разследването и да се установи цялата истина", заяви Бойко Рашков. 

Той потвърди, че петимата цивилни са от криминалния контингент. "Говорим за симбиоза между полицаи и криминално проявени лица. Говорим за организирана престъпна група и тежки престъпления" каза министърът. 

Бойко Рашков изрази и възмущението си от занижения контрол в Областната дирекция на полицията. "Не може на територията на дирекцията да се вършат такива престъпления, а областния директор да не знае. Той е бил длъжен да оказва необходимия контрол. За съжаление не можем дори да го открием, за да разговаряме с него. Но ще говоря с Окръжния прокурор, за да видя какви данни имат за него" коментира той. "Прокуратурата ще си свържи работата, а ние ще извършим необходимите кадрови промени на съответни нива" заяви служебният министър. Той нарече участниците в престъпната схема "престъпници с пагон", които са си позволили да използват служебното си положение, за да извършват престъпления. “Аз това нещо няма да търпя и ще взема съответните мерки" , бе категоричен Рашков. 

Окръжният прокурор Румен Попов за арестите в Трето РПУ: Разследваме много тежки престъпленияГрупата била под наблюдение от 6 месеца, 12 души са в ареста

Арести и обиски в Трето районно! Задържан е началникът Самуил ХаджиевВътрешна сигурност провежда мащабна операция