Заради тежкото финансово състояние на Община Пловдив заплатите в администрацията ще бъдат замразени в "Бюджет 2020". Според кмета Здравко Димитров не е нормално налозите да се увеличават, а с тях и възнагражденията на общинските служители. 

Това няма да засегне вдигането на минималната работна заплата, която е определена със закон, както и заплатите на учителите, които се изплащат по методика, определена от държавата. 

Всички останали служители обаче, включително и кметът, няма да могат да се надяват на по-високи възнаграждения през идната година. Припомняме, че заплатата на градоначалника на Пловдив е една от най-ниските в цялата страна, а от нея зависят възнагражденията на председателят на общинския съвет - Пловдив, общинските съветници и редица други длъжности. 

Димитров намекна, че ще има и сериозна оптимизация в структурата на общинските предприятия. Според него има много звена и длъжности, които се дублират, най-вече в ОП "Чистота" и "Паркове и градини". Именно затова се очаква да се пристъпи към процедура по сливане на двете предприятия. Как ще се случи това и дали ще има други промени ще стане ясно на по-късен етап. 

Кметът на Пловдив: Намаляваме данъците за МПС, вдигаме налозите за имоти и сметРевизията в Община Пловдив показала големи несъответствия в бюджета