Стартира изграждането на новото кръгово кръстовище на пътя Пловдив - Асеновград. Новото съоръжение е последният пътен възел, който остана за реализиране на цялостен ремонт на шосето, което вече е изградено по модел на магистрален път.

Кръговото ще бъде разположени при 14-ти км на пътя II-86 Пловдив - Асеновград и ще замени съществуващото кръстовище на входа на град Пловдив при пресичането на пътя с улица „Асеновградско шосе“.

С осигуряването на кръгово движение с три ленти ще се повиши пътната безопасност и ще намалеят предпоставките за пътни инциденти, считат от АПИ. Проектът се финансира със средства от републиканския бюджет, а инвестицията е за над 2,3 млн. лв.

Припомняме, че цената на целия път с трите обществени поръчки набъбна до сума от над 55 млн. лева. В нея не са включени и сумите за отчуждаване на терените, които са по трасето, както и изграждане на локални платна. 

Изпълнител на новото кръгово кръстовище е „ИСА 2000“ ЕООД. Строителният надзор е възложен на „План инвест Пловдив” ЕООД. Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 6 месеца. Очакванията са целият път – с локалите и кръговите кръстовища да бъде напълно готов до края на 2020 година.

Днес Бойко Борисов и областния управител и кандидат за кмет на Пловдив Здравко Димитров направиха инспекция на обекта. Премиерът даде дума във връзка с добрия икономически растеж на Пловдив, да бъдат отпуснати още средства за цялостна реконструкция на околовръстния път на града. 

Бойко Борисов обеща ново околовръстно на ПловдивБлагодаря на българските работници, че водят такива инвеститори у нас, каза министър-председателят