Изграждане на околовръстно шосе на Пловдив и кръгово към него в частта му до Асеновградско шосе обеща премиерът Бойко Борисов. „Ако всичко върви по план, се очертава тази година да имаме около 2 млрд. излишък. Част от парите ще бъдат заделени за важната инфраструктура в Пловдив, за да може вашите камиони с готова продукция бързо да достигат до съответните дестинации”, посочи министър-председателят.

Заедно с вицепремиера Томислав Дончев, министъра на икономиката Емил Караниколов и Н.ПР. д-р Хасан Улусой той откри производствената база на турската компания "Одело Фарба България" в индустриална зона „Капсида“ в Куклен. Поетапно "Одело България" ще инвестира 40.6 милиона евро в 3 завода и парк за поддоставчици до 2023 година. Наети ще бъдат около 400 души, като част от тях вече са обучени и ще започнат работа в първата фабрика. Общата площ на парцела е 92 000 кв.м, а през 2023-2024 г. трябва да бъде построен вторият завод, като фабрика за електроника и парк за поддоставчици са предвидени за периода 2021-2023 г.

Завод след завод: Откриха най-модерната индустриална база за фарове на "Мерцедес" в ПловдивТук пасяха магарета, нали помните?, обърна се към медиите Бойко Борисов

„Искам да благодаря на българските работници, инженери, програмисти, че със своята квалификация, добра работа и дисциплина довеждат такива инвеститори. Завод след завод – имаме график до края на годината за откриване на нови в цялата страна. Най-важното – започнаха да се връщат висококвалифицирани кадри от чужбина, за да работят по родните си места. Това ме прави изключително щастлив”, посочи Бойко Борисов.

Той посочи, че България се е поучила от старите грешки и индустриалните зони вече са парцелирани. Всеки парцел има ток и вода и е готов за строеж. И по тази причина всичко е разпродадено.

Припомни и за новите 200 работни места, разкрити само преди няколко дни от технологичната компания „Бош” в София. „Софтуерът – най-скъпото и най-сложното за всички електрически автомобили, се пише в България. 40 човека в софийския център измислят дизайна на това, което близо 400 работници в Пловдив произвеждат”, похвали се Борисов.

Вижте повече във видеото на TrafficNews: